Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Spærret inde bag dronningens fødselsdag

Jeg var med, da vi tømte min farbror Evalds værelse på et tidligere amtsplejehjem i Viborg. Peter Evald Jensen var den yngste af 5 børn fra et fattigt hjem i Rødding i Vestsalling. Selv var han røddingbo ind til marven hele sit liv. De sidste 10 år på hjemmet i Viborg – omgivet af udklip og billeder fra Rødding.

Evald ses yderst til højre i hans ungdomsår

Evald ses yderst til højre i hans ungdomsår

På hjemmet havde han været gemt inde bag dronningen fødselsdag den 16. april. Jeg havde egentligt ikke styr på datoen, men da jeg hurtigt registrerede, at det var dagen efter vores yngste søns fødselsdag – husker jeg den fremover.

På vej ind og ud af hoveddøren skulle man kunne koden 1604 – for at passere, og ved siden af døren stod er en advarende meddelelse om at passe på, hvis der var beboere nær døren, når man skulle igennem.

Derfor havde Evald været spærret inde bag dronningens fødselsdag.

Evalds liv havde ikke været let. Han mistede sin far som 16 årig og nåede aldrig hjemmefra. Først da min bedstemor faldt væk blev Evald alene – men da var det alt for sent.

Han var en dygtig malermester de år, hvor han kunne klare det, men livet afløstes af en tilværelse som førtidspensionist.

Den 30. maj 2009 samledes den nærmeste familie sig om ham, ved hans begravelse ved Rødding kirke. Han kom hjem til den gravplads og egn, hvor også hans forældre ligger begravet.

Gemt Under Familie // Kommentarer lukket til Spærret inde bag dronningens fødselsdag

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.