Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Enig med FN’s generalsekretær Kofi Annan

Den 26. februar 2006 udtalte Kofi Annan ved et møde i Qatar, at de fornærmende karikaturer blev offentliggjort i et europæisk land, som først for nylig fik en væsentlig muslimsk befolkningsandel, og som endnu er usikker på, hvordan man skal tilpasse sig til det.

Se hans tale på: FN’s hjemmeside

Straks var Dansk Folkeparti ude med den påstand, at Annan ikke skulle forlange, at vi skulle tilpasse os de tilrejsende muslimer. De forbigik helt, at det ikke var det Kofi Annan mente. Vi fordres ikke at skulle hverken være eller blive muslimer. Det vi fordres, er at tilpasse os, at der er andre kulturer end vores egen, og at vi i en global verden skal kunne håndterer dette.

Som 50 årig dansker bor jeg selv forskrækkeligt tæt på mit barndomshjem, men undervejs har jeg heldigvis oplevet at være i kontakt med verden udenfor det lukkede danskerreservat nogle så brændende ønsker sig tilbage til.

Jeg vil gerne i små bider af fortællinger bl. a. belyse dette nærmere, vel vidende at mange af nutidens unge kommer til at få mangefold af lignende oplevelser. Helt bevidst handler det her om at “italesætte”, at det at være pæredansk, ikke er i modsætning til at være forbundet med verden udenfor.

I den sammenhæng er jeg helt bevidst om, at fortællingerne her indeholder modsætninger, – men det gælder jo livets forhold.

Jeg tror, at det er på tide, at mange flere går tydeligt på – og forholder sig autentisk til verdens gang. Vi har ikke brug for “design-politik”, men autentiske mennesker.

Set i det lys kan “Muhammed-sagen” måske have en positiv mental indflydelse på “danskheden”.

Gemt Under Diverse // Kommentarer lukket til Enig med FN’s generalsekretær Kofi Annan

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.