Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Det gælder også dig – ramt af en sandhed

De tider er for længst hengange, hvor arbejdets løn alene findes i de penge, det kaster sig af sig.

Selvfølgeligt bærer arbejdet ikke lønnen i sig selv, et voksent og virksomt mennesker skal have brød på bordet. Men værdien af de arbejdsopgaver, som vi forpligter os overfor, findes mange andre steder end i lønnen. Den unge og den fremstormende finder stor glæde i at få tørsten efter viden og erfaring stillet, – og henter efterfølgende gevinsten ind igennem øget livskvalitet og indtægtsmuligheder.

Introtur Enhver – også den, der står udenfor – kan have gøremål i samspil med andre, der har betydning eller blot giver identitet og anerkendelse. I frivilligt arbejde mødes man med ildsjæle, der næres af det at gøre en forskel. Lad vær med at bilde ind, at det er uegennytte alene – det er nemlig såvel uegennytte som egennytte. Det er i det at virke, at mennesker styrker deres identitet.

En tristere udgave af det, er hvis en post eller en position i en organisation eller gruppe alene bliver en identitetskrykke. Det kan f. eks. ske, der hvor en organisme i sit indre liv ikke indeholder tilstrækkelige ressourcer til at blomstre og forny sig.

I den sammenhæng er det ulykkeligt, når mennesker deles for skarpt op i sociale lag og grupper, så ildsjæle – der kunne have haft en chance for en positiv identitetsboaster i sundere omgivelser – bliver konger i et for snævert kongerige, og derved reelt ofre og mere ynkelige end succeser.

Ingen er herre over eget liv i den rene form, vi næres og udvikles, eller begrænses altid af omgivelserne. Deraf er frihed vel nok også, når man har ressourcer og mulighed for at gøre sig valg, når det gælder det omkringliggende.

Gemt Under Ledelse // Kommentarer lukket til Det gælder også dig – ramt af en sandhed

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.