Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Fuld forretningsmand bad kone trykke på speederen

Som ung tog jeg nogle gange turen på tommelfinger. Det længste lift var fra Højslev og næsten helt til Hillerød. Men udover det var det på anden vis også mindeværdigt.

Jeg forlod, dengang som 22 årig, Skive torsdag den 13. juli 1978. Først kom jeg op at køre med en landbokone. Det blev kun til en kort tur ud til Højslev ca. 5 km. fra Skive.

Der kom jeg op at køre med en “ung driftig industrimand” og hans kone. Jeg noterede mig, at bilen havde en max. ydelse på 260 km/t. Der var biltelefon, dengang noget ganske særligt, og manden sad på passagersædet foran med en flaske Ballentines Whiskey.

De skulle via Grenaa-Hundested til Hillerød. Jeg bestemte mig derfor for at tage den vej til København.

Signalementet af manden var, at han arbejdede med aluminiumsbeklædning. F.eks. på offentlige instutioner, sygehuse, Danfoss, Industriens Hus, Herlev Hospital o.m.a., – jeg fik det alt sammen at vide.

Halvfuld, drak lidt af whiskyen ind imellem, firmaet beskræftigede ca. 20 omrejsende montører, – hvor årslønningerne var fra 150.000 – 200.000. Han fortalte om forretningsforbindelser i Schweiz, Tyskland, Holland m.fl. Og så havde de licens i hele Skandinavien, – og eksporterede til Mellemøsten.

Han fandt formodentligt tilfredsstillelse i at kunne udtrykke sine værdier samtidigt med, at han vedvarende bad konen trykke på speederen til hastigheder omkring de 140 km/t. Østeuropa blev nedsættende benævnt som “arbejderparadiset” og på et tidspunkt lød det: “Jeg har nu aldrig kunnet fordrage gravide kvinder med lange bukser på”.

6 km. udenfor Hillerød blev jeg sat af. Derefter kom jeg op at køre med et unge fyre i et folkevognsrugbrød. Det var på vej ind til Hillerød for at hente en motor. Her var snakken en anden, det var øl fremfor Ballentines.

“Bryggerierne kan altså ikke bare lukke, og så holde ferie i tre uger”, lød det fra den ene. “Nej, er du helt tosset, så vil Danmark gå helt argurk. Danskerne vil ha øl”. De kørte mig ned til stationen, og derefter noterede jeg mig oplevelserne, mens jeg sad i S-toget ind mod København.

Gemt Under Diverse // Kommentarer lukket til Fuld forretningsmand bad kone trykke på speederen

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.