Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Kirke ydede asylsøger hjælp i New Zealand

Flag_of_New_Zealand_svg Den 17. februar 2009 gav de New Zealandske myndigheder asyl til Ali Panah, en iransk asylsøger – der var konverteret fra islam til kristendommen.

Knapt to år tidligere var manden blevet overgivet til den anglikanske kirke i New Zealand af myndighederne. Forud for havde Ali Panah sultestrejket i 52 dage – en situation, som var uholdbar for det officielle New Zealand.

Ali Panah blev indlogeret privat hos en familie, der tilhørte kirkemenigheden. De tog sig af ham og hjalp ham til kræfter.

Efter 1½ års kirkeligt pres accepterede de New Zealands myndigheder at give Ali asyl, men den forklaring at truslerne mod frafaldne muslimer var blevet større i Iran.

Helt så ideel og altruistisk er vinklingen ikke, da hjælpen til Ali i høj grad knyttes til hans kristendom helt fra starten af.

I den norske sag, som jeg beskriver i fortællingen ”En kirkebil som asylsted lidt i overkanten for norsk politi”, var den kurdisk/iranske Shahla Valadi ikke kristen, da kirken tog imod hende – at hun så blev det efter at kirken havde passet på hende i 7 år er noget andet og efter omstændighederne ikke særligt overraskende.

Læs mere: Haven at last for Ali Panah

Gemt Under Flygtninge // Kommentarer lukket til Kirke ydede asylsøger hjælp i New Zealand

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.