Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

There just aren’t enough Christophers to go around

We support our troops Redwood Falls MinnesotaOverskriften ovenfor er hentet fra artiklen “A Young Man’s Death in Iraq“, der handler om en ung mand fra en mindre by i Texas, som døde i Iraq.

Jeg mødte i sommeren 2004 selv den menige amerikaners holdninger og følelser i forhold til den katastrofe Bush-regeringen har rodet dem ud i i Iraq. Selv var jeg på besøg i Redwood Falls, Minnesota 31 år efter at jeg havde forladt byen efter et ophold som udvekslingsstudent.

Der var to ting der slog mig. Det ene var, at de mange amerikanere, der er forbandet over krigen i Iraq, er langt mere radikale i deres krigsmodstand, end tilsvarende danske kritikere af krigen.

Det andet var, at amerikanere sagtens kan støtte deres tropper, som det her udtrykkes fra skiltet fra en butiksruden på “Main Street” i Redwood Falls, og samtidigt være sure over at præsidenten igangsatte eventyret i Iraq.

Amerikanerne er generelt ikke modstandere af anvendelse af militær magt. De er modstandere af at landet landet engagerer sig i militære konflikter, der ikke vindes. En bror, til en tidligere skolekammerat fra min tid i high school i Redwood Falls, udtrykte det ved at fortælle, at han havde stemt på Bush, at han havde ment, at det var godt med en republikaner på præsidentposten efter 9 – 11, at det var fint at man gik ind i Afghanistan, men at det var det rene idioti at angribe Iraq.

Det sidste kunne jeg selvfølgelig kun give ham ret i, og det tragiske er, at det at man nu sidder fast i ørkensandet i Iraq måske også er grunden til at problemerne bluser op i Afganistan. Som så ofte før glemte man at investere nok i freden ved på et tidligt tidspunkt at yde det nødvendige.

Situationen på hjemmefronten i USA ligner mere og mere Vietnamkrigen. Man sender aldrig folk i krig, uden det giver ofre – også udover de døde. Se f.eks.: When I Came Home og denne video om en ung mand, der bryder sin kontrakt med militæret ved at flygte til Canada: Escape to Canada

Gemt Under USA // Kommentarer lukket til There just aren’t enough Christophers to go around

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.