Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Triste tidsløse billeder fra Paris

I september 1981 stak 8 seminarieelever af fra undervisning på Skive Seminarium for at tage med på en bustur til Paris. Rejsen var købt hos et turistbusselskab – Panter Rejser. Flertallet af de øvrige deltagere var godt oppe i alderen. Vi var udenfor feriesæsonen i traditionel forstand.

Vi havde på stamholdet haft lyst til en skolerejse – og da seminariet ikke gav plads til det indenfor ressourcerne, så lavede vi vores egen.

Henning Kalsgaard Poulsen, som i dag er ansat på VUC – Skive/Viborg havde særlig succes, da han kunne få hele rejseselskabet til at synge med. Det endda på en sang, han skabte til lejligheden:

Med Panterrejser til Paris
en uge i september
det forgår på formen vis,
mens bussen sydpå sig kæmper.
Vi følger fugletrækket mod syd
for sommeren at længe,
at holde ferie er en fryd
– farvel til Danevænge

Mel.: September himmel er så blå.

Det er måske også tidsløst, lejlighedssangen som form, men det var de mentale billeder fra en travetur i Paris, det skulle handle om.

Vi ankom tidligt mandag den 15. september 1981 til Paris. Lidt trætte var vi – da busturen havde været en nattur søndag nat ned gennem Europa.

Om eftermiddagen gik jeg en tur i byen op til Montmatre og derefter retur til hotellet.

Her noterede jeg mig en række nostalgiske – men på godt og ondt også ret tidsløse billeder:

Billede nr. 1: Der spilles melankolsk på harmonika og en lidt ældre pige danser. Stemningen er lidt dobbelttydig. Nogle finder det romantisk – andre tragisk.

Billede nr. 2: To mænd, der tilsyneladende stammer fra Algeriet, går rundt og roder i skraldespandene ved hotellerne. Den ene fandt en skjorte og så glad og tilfreds ud.

Billede nr. 3: Tre børn, to sorte og en hvid – alle i 10 årsalderen, legede på et fortov foran en bank. De dypper fødderne i rendestenens vand og sætter derefter våde aftryk på fliserne på fortovet.

Billede nr. 4: To unge piger går rundt og tigger. De har en seddel med, hvorpå der stor noget om Jesus.

Billede nr. 5: En sort mand står i en baggård og pakker nogle salgsprodukter ud. Tingene arrangeres, tasker i en hånd, kæder om halsen og andre ting i den anden hånd. Nu er han klar til at gå på arbejde.

Billede nr. 6: Ved Saint-Denis står der to prostituerede i en port. Længere ind står der endnu en. Den ene er vietnameser. Tidligere stod hun måske på gaden i Saigon.

Billede nr. 7: En ældre herre sælger sodavand foran Louvre. Jeg tager et fotografi af ham. Han råber 2 franc. Det mente han åbenbart skulle være prisen for at være motiv.

Find bøger om Paris på Saxo.com

Gemt Under Diverse // Kommentarer lukket til Triste tidsløse billeder fra Paris

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.