Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Hvad koster et kontrolspørgsmål

Ledelse er oppe i tiden. Det er dårlig ledelse desværre også.

Det koster f.eks. samfundet dyrt, at vores offentlige sektor sander til i et kontrolhysteri, skabt af politikere, der henter deres ledelsessyn i fortidens paradigmer.

Når dette har kunnet ske – skyldes det også, at mangen en menigmand i samfundet er indpodet, at det er sådan man leder, fordeler og kontrollerer.

Det at kontrollere. Det at stille kritiske spørgsmål og stille barske krav – opfattes af mange som styrke og karakterfasthed.

Men problemet ser snarere, hvor meget et negativt og insinuerende kontrolspørgsmål koster.

En bekendt gik aldrig op i det, hvis hun arbejdede igennem – når hun egentligt havde kaffepause. Da hun i en presset situation bad om lov til at tage nogle timer fri til gengæld – blev hun bedt om at dokumentere, at hun havde arbejdet over.

Hvad koster det spørgsmål f.eks.?

God ledelse motiverer, bygger på tillid og engagement. Naturligvis skal arbejde rammesættes, men dygtige medarbejdere forventer tillid og respekt for deres faglighed og person. Til gengæld høster ledelsen loyalitet og fleksibilitet.

Mistænkeliggørende kontrolspørgsmål hører fortiden til. De sænker produktiviteten, loyaliteten og arbejdsglæden og koster derved på mange måder dyrt.

Gemt Under Ledelse // Kommentarer lukket til Hvad koster et kontrolspørgsmål

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.