Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Ingen FBI agenter taler flydende arabisk

Sad i går mandag i toget tværs igennem Danmark. Havde fat i dagbladet Politiken, hvor jeg stødte på følgende citater fra Washington Post fra den 10. oktober (FBI Agents Still Lacking Arabic Skills):

33 – Antal ansatte i det amerikanske forbundspoliti FBI – ud af 12.000 ansatte der kan tale eller forstå noget arabisk.

0 – Antal FBI-medarbejdere, der taler og forstår arabisk flydende.

Hvor dumt kan man være. Det er som om dumskaben ingen ende har, når man taler om amerikansk terrorbekæmpelse.

Hjemme i USA har man på hysterisk vis gjort op med mange frihedsrettigheder gennem den såkaldte “The Patriot Act“, der i en uset grad giver myndighederne ret til at snage i den enkelte borgers private forhold. Og ser man på situationen i Irak og Afganistan multipliceres antallet af forbitrede modstandere af Vesten og USA dag for dag mens også amerikanske liv og milliarder af dollars ødes bort.

Mon ikke der kunne være en ide i, at man satte lidt ressourcer ind på at have folk, der kan tale og forstå arabisk – og gerne også forstå arabisk kultur -ansat i sikkerhedsapparatet – det ville være en langt mere produktiv vej at gå.

Og dertil en anden – og mere dansk pointe. Hvorfor bygger vi ikke mere positivt på de muligheder, der ligger i at vedligeholde og udbygge unge tosprogedes kundskaber i arabisk indenfor det danske uddannelsessystem, så vi kan drage glæde deraf i de samfundsfunktioner, hvor indsigt i det anderledes er af betydning.

Vi støder jo nærmere de unges potentialer på dette felt fra os, når arabisk henvises til søndagsskolen.

Uanset om man ser venligt eller mindre venligt på muslimer og arabere burde det være indlysende, at der ligger noget fornuftigt i at benytte sig af muligheder, der kan bygge bro sprogligt og kulturelt.

Gemt Under USA // Kommentarer lukket til Ingen FBI agenter taler flydende arabisk

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.