Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Lad os få oplyste smagsdommere

En bog af forfatteren Flemming Røgilds, tilbage fra 1988 (Rytme, racisme & nye rødder) får et sted disse beskrivende ord med på vejen:

På baggrund af 22 interviews med bl.a. hvide socialarbejdere, forfattere, sorte indbyggere, arbejdere, unge og ældre i engelske storbyer undersøges, om den nye blandingskultur i hverdagslivet på længere sigt vil udviske raceskellene og gøre kulturerne mere ligeværdige.

Man kunne ønske sig de tider, hvor mainstream Danmark værdsatte de smagsdommere, der tog et sådant udgangspunkt. Det at studere, hvordan tingene kan komme til at lykkes.

Den intolerancens dømmeri – som samtidigt gør blind for konstruktiv handling, som vi har været vidne til i 8 år, står for fald.

For helt ærligt, er det ikke forunderligt positivt, at vi spiser pitabrød, lytter til rap og har karneval i Danmark – at vores kultur udvikler sig – i samspil med det fremmede. Vi er ikke afhængige af at kunne hente grønkål ind fra køkkenhaven som tilbehør til kartofler og den hjemmelavede medisterpølse – for at sikre os de nødvendige c-vitaminer i vinterkulden.

Bøger skrevet af Flemming Røgilds (fremhævet ved en tilfældighed, fordi jeg støtte på hans bogtitel).

Gemt Under Flygtninge // Kommentarer lukket til Lad os få oplyste smagsdommere

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.