Socialt, historisk, lokalt, globalt, politisk, kulturelt, familiært og personligt

Tyrens dilemma – jagten på den røde klud

Tyren Vi kan vist godt være enige om, at manden på billedet er i knibe. Meget tyder på, at det kan gå galt. På tilskuerbænkene gyser man. Kampen er ulige. På den ene side er tyren vild og mægtig, mens manden er sårbar og svag. Men på den anden side er kampen også ulige på en anden vis.

Tyren er fanget i det dilemma, der ligger i den røde klud. I striden med manden følger den kluden og ikke manden – og af den grund vil den som oftest tabe.

Det samme gør sig gældende i konflikter i mange andre sammenhænge. I krige og mange andre stridigheder, hvor ting går galt mennesker imellem.

Det at kunne vinde en strid, eller at bilægge den, – kræver, at man ikke styres af den røde klud. Det starter med at forstå konfliktens natur, og det handler også om at forstå modstanderens oplevelse af situationen.

Manden forstår, trods hans frygt for tyren, – at modstanderen styres af den røde klud. Det gør manden stærk og tyren magtesløs.

På den vis kan den tilsyneladende mægtige og stærke, der blindt følger den røde klud, blive den der må forlade arenaen, når kluden løftes af vinden og flyver mod det uvisse.

Tilbage står den, der ikke lod sig styre af en irrationel mangel på forståelse af, hvad man stod overfor.

Gemt Under Ledelse // Kommentarer lukket til Tyrens dilemma – jagten på den røde klud

Kommentarer: Skriv din mening!

Kommentarfelt er lukket her.